Zo kies je de juiste kantoormeubelen voor je thuiswerkplek

Als je vanuit huis werkt of studeert, dan is het essentieel om een thuiswerkplek te hebben die je aangenaam assisteert om je taken prima uit te voeren. Het kiezen van de juiste kantoormeubelen maakt daarbij een enorm verschil als het gaat om productiviteit en functionaliteit. Hieronder vind je een super handige lijst met tips om…

Als je vanuit huis werkt of studeert, dan is het essentieel om een thuiswerkplek te hebben die je aangenaam assisteert om je taken prima uit te voeren. Het kiezen van de juiste kantoormeubelen maakt daarbij een enorm verschil als het gaat om productiviteit en functionaliteit. Hieronder vind je een super handige lijst met tips om jou perfect te helpen de juiste meubelen voor je thuiswerkplek te vinden.

Meet alles zorgvuldig op

De afmetingen zijn van top belang bij het selecteren van het juiste kantoormeubilair. Begin met het noteren van de afmetingen van je werkkamer. En gebruik die informatie vervolgens om het bureau, de werkstoel en andere benodigde meubelstukken te vinden die hier perfect in passen. Dit zonder dat dit de ruimte er rommelig of krap laat aanvoelen.

Zorg altijd voor voldoende opslagruimte

Van klantenbestanden, papierwerk en studieboeken tot kantoorbenodigdheden: je moet er altijd voor zorgen dat je over voldoende opslagruimte beschikt. Zoek daarvoor naar een geschikte boekenkast of kantoorkast met voldoende lades. Zo blijft je werkruimte netjes en opgeruimd. Dat is behoorlijk belangrijk, want een ongeorganiseerde thuiswerkplek maakt het moeilijker om gefocust te blijven. En je zult bovendien flink gefrustreerd raken als je de dingen die je nodig hebt niet kunt vinden!

Ga voor een perfecte werktafel

Je bureau of werktafel is het meest cruciale meubelstuk in jouw kamer. Zorg er daarom voor dat deze groot genoeg is, zodat je altijd voldoende ruimte hebt om comfortabel te werken. Een groot bureau met lades zal subliem werken als je veel spullen hebt. Zeker als je voldoende ruimte wilt voor de beste gadgets voor thuiswerken en studeren. Een compactere werktafel kan echter een betere keuze zijn voor degenen die alleen met een computer of laptop hoeven te werken. Zeker als je niet al die extra opslagruimte nodig hebt.

Kies een ergonomische bureaustoel

Als je fulltime thuiswerkt, dan zit je iedere werkdag waarschijnlijk acht uur in je stoel. Zorg er om deze reden voor dat je bureaustoel uiterst comfortabel zit en het daarnaast de juiste hoeveelheid ergonomische ondersteuning biedt. Bureaustoelen met wielen plus extra functies zoals een verstelbare hoogte en een kantelbare rugleuning geven je ongetwijfeld de flexibiliteit die je nodig hebt om nek-, rug- en schouderpijn te voorkomen.

Kijk goed naar de beschikbare meubelstijlen

De beschikbare kantoormeubelen zijn uiteraard in een breed scala aan stijlen verkrijgbaar. Of het nu strak en modern of rustiek en klassiek is, het is zeer belangrijk om de meubels te kiezen die jouw persoonlijkheid het beste weerspiegelen. Kijk daarom goed rond om zo de juiste meubelen te vinden, zodat je thuiswerkplek voor jou mooi en aantrekkelijk aanvoelt.

Zorg voor een optimale verlichting

Hoewel verlichting niet echt een meubelstuk is, is het nog steeds een cruciaal onderdeel van een goede thuiswerkplek. Zorg er daarom voor dat je over voldoende boven verlichting beschikt. Taakverlichting, zoals een tafel- of vloerlamp, kan ook bijzonder nuttig zijn bij het werken. 

Kijk naar de gebruikte materialen

Als je denkt dat je de komende tijd veel thuis zult werken, zorg er dan voor dat je meubilair van hoogwaardige en duurzame materialen is gemaakt. Massief houten bureaus gaan absoluut veel langer mee dan bureaus die van goedkopere materialen zijn gemaakt.

Kortom

Als het gaat om het kopen van de juiste kantoormeubelen voor je thuiswerkplek, dan zijn er veel factoren waar je rekening mee wilt houden. Comfort moet daarbij zeker bovenaan de lijst staan bij het selecteren van meubilair voor jouw thuiskantoor. Dat geldt echter ook voor het kiezen van meubels die een prettige en uitnodigende sfeer creëren. 

Vergelijkbare berichten